8+ σημαντικές συμβουλές για την πρώτη φορά babysitter

8+ σημαντικές συμβουλές για την πρώτη φορά babysitter

Από το Babysits
ανάγνωση 6 λεπτών

Είναι η πρώτη σας φορά που εργάζεστε ως babysitter; Έχετε άγχος για το πως θα πάει; Λοιπόν, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας! Ελέγξτε τις συμβουλές μας για να μάθετε πως θα είστε όσο το δυνατόν πιο προετοιμασμένη την πρώτη σας φορά που θα φροντίσετε ένα παιδάκι.

First time babysitting

1. Αναλογιστείτε το παρελθόν

Μπορείτε να θυμηθείτε πως ήταν όταν ήσασταν εσείς παιδί και είχατε babysitter; Τι έκανε την babysitter σας τέλεια ή τι την έκανε όχι και τόσο καλή; Ήταν η babysitter σας προσιτή; Υπομονετική; Συμπονετική; Μάθετε από τις παρελθοντικές σας εμπειρίες και γίνετε η babysitter που θα θέλατε να είχατε όταν ήσασταν παιδί. Σκεφτείτε ποια είναι τα κατάλληλα προσόντα που θα ήταν καλό να φέρετε μαζί σας στη δουλειά της babysitter. Σκεφτείτε πως τα αυτά κατάλληλα προσόντα μπορεί να διαφέρουν αναλόγως την ηλικία των παιδιών που θα φροντίσετε.

Φυσικά, καθώς αναλογίζεστε, μπορείτε επίσης να σκεφτείτε ποιες δραστηριότητες διασκεδάζατε ως παιδί. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να προετοιμάσετε δραστηριότητες που σίγουρα θα λατρέψουν τα παιδιά. Χρειάζεστε λίγη έμπνευση; Ελέγξτε παρακάτω τις συμβουλές για υπέροχες δραστηριότητες από άλλες babysitter, ή τον απόλυτο οδηγό δραστηριοτήτων μας σύμφωνα με την ηλικία των παιδιών.

activities to do while babysitting

2. Να είσαι οργανωμένη και να δημιουργήσεις ένα πρόγραμμα

Για να διατηρήσετε τον επαγγελματισμό σας και να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες να απογοητεύσετε μια οικογένεια, θα πρέπει να δημιουργήσετε και να τηρήσετε ένα πρόγραμμα. Όταν κανονίζετε ραντεβού με τους γονείς, βεβαιωθείτε πως έχετε ρωτήσει το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί να φροντίσετε ένα παιδάκι. Πάντα να είστε σίγουρη πως δεν έχετε συμφωνήσει σε ένα ραντεβού που δε θα μπορέστε να τηρήσετε. Κανονίστε τα ραντεβού σας μέσω του Babysits και εμείς θα σας στέλνουμε ειδοποιήσεις έτσι ώστε να σας βοηθήσουμε να διατηρήσετε την οργάνωση σας.

3. Φορέστε πρακτικά ρούχα

Εάν νιώθετε άνετα, θα είστε πιο χαλαρή και με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Όταν επιλέγετε τα ρούχα σας, βεβαιωθείτε πως έχετε κατά νου ότι μπορεί να τρέξετε, να καθίσετε στο πάτωμα ή να ταΐσετε ένα τσαπατσούλικο μωράκι. Περιμένετε τα ρούχα σας να λερωθούν και ξεχάστε τα ψηλά τακούνια ή το κουστούμι. Αντί αυτών, επιλέξτε τζιν, ένα μπλουζάκι και ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια. Βεβαιωθείτε πως τα ρούχα σας είναι καθαρά και ευπαρουσίαστα και μην φορέσετε κάτι που μπορεί να θεωρηθεί ακατάλληλο να δουν τα παιδιά.

4. Δώστε προσοχή στους κανόνες και τις οδηγίες

Ως πρώτη φορά babysitter, θα διαπιστώσετε πως διαφορετικές οικογένειες έχουν διαφορετικούς κανόνες, προσδοκίες και οδηγίες. Όταν προγραμματίζετε ένα ραντεβού με τους γονείς, βεβαιωθείτε πως τους έχετε ρωτήσει ποιοι είναι οι κανόνες τους σπιτιού και για όποιες άλλες οδηγίες μπορεί να έχουν. Είναι καλύτερο να κάνετε πολλές ερωτήσεις παρά να μην κάνετε αρκετές διότι είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τι αναμένεται από εσάς. Για παράδειγμα, μάθετε τι θα πρέπει να κάνετε εάν χτυπήσει το τηλέφωνο ή εάν κάποιος χτυπήσει την πόρτα.

Εάν προσέχετε ένα μωράκι, βεβαιωθείτε πως έχετε ζητήσει από τους γονείς να σας δώσουν σαφής οδηγίες για την φροντίδα του μωρού. Λόγου χάρη, θα πρέπει να γνωρίζετε που είναι τα προϊόντα φροντίδας του μωρού, όπως οι πάνες, οι πιπίλες, και τα λοιπά. Θα πρέπει επίσης να συμφωνήσετε με τους γονείς για τα προϊόντα του σπιτιού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Εάν προσέχετε ένα παιδάκι στο σπίτι της οικογένειας, μην συμπεραίνετε πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όταν τα αντικείμενα του σπιτιού (ψυγείο, τηλεόραση, τηλέφωνο, κτλ.). Πάντα να διευκρινίζετε με τους γονείς εκ των προτέρων τι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βεβαιωθείτε πως θα έχετε μια θετική εμπειρία και χωρίς προβλήματα.

5. Κρατήστε τους γονείς ενήμερους, επικοινωνήστε μαζί τους

Δεν το απαιτεί κάθε γονέας ή οικογένεια, αλλά πολλοί γονείς προτιμούν να λαμβάνουν μερικές ενημερώσεις όσων αφορά τα παιδιά. Μπορείτε να τους παρέχετε μια μικρή ενημέρωση, για παράδειγμα, στέλνοντας ένα μήνυμα ή μια φωτογραφία με το τι κάνετε. Αυτό μπορεί να καθησυχάσει τους γονείς.

babysitting tips from babysitters

6. Προετοιμαστείτε για επείγουσες καταστάσεις

Οι επείγουσες καταστάσεις συνήθως είναι σπάνια φαινόμενα αλλά και πάλι είναι εξαιρετικά σημαντικό να είστε προετοιμασμένη για παν ενδεχόμενο. Συζητείστε με τους γονείς τι θα πρέπει να κάνετε εάν συμβούν ορισμένες καταστάσεις. Βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε τους αριθμούς άμεσης δράσης, τους αριθμούς τηλεφώνου των γονέων και όλες τις πληροφορίες που μπορεί να χρειαστείτε έτσι ώστε να βοηθήσετε σε μια επείγουσα κατάσταση. Βεβαιωθείτε πως έχετε συζητήσει με τους γονείς αλλεργίες ή ασθένειες που μπορεί να έχουν τα παιδιά. Εάν χρειάζεται να χορηγήσετε κάποια φαρμακευτική αγωγή σε ένα παιδί, είναι πολύ σημαντικό να σημειώσετε την ποσότητα που χρειάζεται. Πάντα να είστε προετοιμασμένη και να αναμένετε το αναπάντεχο.

7. Καταναλώστε υγιεινά τρόφιμα και πολύ νερό

Όταν τρέφεστε υγιεινά και πίνετε επαρκές νερό έχετε περισσότερη ενέργεια και θετική διάθεση. Καταναλώστε ένα θρεπτικό γεύμα πριν το ραντεβού σας για την φροντίδα των παιδιών, για να τονώσει τα επίπεδα ενέργειας σας. Εάν επιλέξετε να μην καταναλώσετε κάτι ή να φάτε κάτι ανθυγιεινό μπορεί να σας οδηγήσει να νιώθετε κούραση και αδιαθεσία. Έχετε κατά νου πως οι γονείς σας πληρώνουν να φροντίσετε τα παιδιά τους, δε σας πληρώνουν να πάρετε έναν υπνάκο στον καναπέ. Εάν έχετε περισσότερη ενέργεια σημαίνει πως θα μπορείτε να δώσετε περισσότερη προσοχή και θα έχετε περισσότερη ενέργεια να τρέχετε πίσω από τα παιδιά. Τα παιδιά (και οι γονείς) θα σας ευχαριστήσουν για αυτό! Επίσης, βεβαιωθείτε πως θα αποφεύγετε την αφυδάτωση πριν ή κατά τη διάρκεια του ραντεβού σας καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πονοκεφάλους, κούραση και γενικότερα σε αδιαθεσία.

8. Πάρτε μαζί σας προμήθειες

Όταν ετοιμάζεστε για ένα ραντεβού κατά το οποίο θα προσέξετε ένα παιδάκι, πάρτε μαζί σας ό,τι υλικά πιστεύετε πως θα χρειαστείτε. Για παράδειγμα, πάρτε μαζί σας μερικά σνακ για εσάς, μερικά υλικά ζωγραφικής για τα παιδιά, μπορείτε ακόμα να φέρετε και ένα βιβλίο για να διαβάσετε στα παιδιά πριν κοιμηθούν. Είναι καλύτερο να είστε περισσότερο παρά λιγότερο προετοιμασμένη.

9. Να είστε χαλαρή

Ακολουθήστε αυτήν την συμβουλή και παραμείνετε χαλαρή! Τα παιδιά θα αντιδράσουν καλύτερα εάν παραμείνετε χαλαρή και συγκροτημένη. Αυτό θα οδηγήσει σε λιγότερο στρες και σε μια καλύτερη σχέση με τα παιδιά. Εάν μπορείτε να μείνετε συγκροτημένη θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να σας ξανά προσλάβουν.

babysitting tips

Χρησιμοποιήστε την λίστα ερωτήσεων για την Babysitter (προς εκτύπωση)

Για να κάνουμε τη ζωή σας ευκολότερη, δημιουργήσαμε αυτήν την λίστα ερωτήσεων για την babysitter που μπορείτε να συμπληρώσετε προκαταβολικά μαζί με την οικογένειας.

Babysitter Checklist

Γίνετε μέλος της Κοινότητας Φύλαξης Παιδιών!

Εγγραφείτε δωρεάν