Ποια είναι η μέση ανά ώρα αμοιβή για μια babysitter στην Ελλάδα;

Ποια είναι η μέση ανά ώρα αμοιβή για μια babysitter στην Ελλάδα;

Από το Babysits
ανάγνωση 8 λεπτών

Πόσο κοστίζει μια babysitter ή πόσα χρήματα μπορείτε να αποκτήσετε ανά ώρα που εργάζεστε ως babysitter; Μάθετε περισσότερα για τις τιμές αλλά και πως αυτές διακυμαίνονται ανάλογα την πόλη παρακάτω!

Σχεδόν τα καταφέρατε, βρήκατε μια babysitter άξια εμπιστοσύνης που σύντομα θα έρθει να φροντίσει το παιδάκι σας για πρώτη φορά. Χρειάζεται να αποφασίσετε την αμοιβή ανά ώρα, αλλά πόσα θα προσφέρετε; Ποιο είναι το μέσο κόστος φύλαξης παιδιών στην Ελλάδα; Και πως καθορίζετε την αμοιβή ανά ώρα για την φύλαξη ενός παιδιού; Μην αγχώνεστε, δημιουργήσαμε αυτόν τον λεπτομερή και απλό οδηγό για να σας βοηθήσουμε!

(Source)


Πόσο θα πρέπει να πληρώσω την babysitter;

Όπως αναφέραμε προηγουμένως αυτό μπορεί να διαφέρει αναλόγως την babysitter και την περίσταση. Παράγοντες όπως η εκπαίδευση και η εμπειρία της babysitter, το πλήθος των παιδιών, και ποιες οι αρμοδιότητες της babysitter μπορούν να καθορίσουν εάν η τιμή θα είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη από την μέση τιμή.

Κατώτατος μισθός

Όταν σκέφτεστε πόσο να πληρώσετε μια babysitter είναι σημαντικό πρώτα να κοιτάξετε τον κατώτατο μισθό και πως εφαρμόζεται σε αυτήν την κατάσταση. Σύμφωνα με αυτό, μπορείτε να δείτε τι ένα άτομο συγκεκριμένης ηλικίας νόμιμα δικαιούται να αποκτήσει. Στην Ελλάδα, από τη 1-1-2022 ο κατώτατος μισθός διαμορφώνεται στα 713,00 ευρώ το μήνα ή στα 31,85 ευρώ το ημερομίσθιο. Εάν γίνει αναγωγή του κατωτατου ημερομίσθιου σε ωρομίσθιο έχουμε 4,78€/ώρα.(Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων)

Στην παρακάτω γραφική απεικόνιση, υπάρχει μια καλή επισκόπηση του ποιος είναι ο κατώτατος μισθός και πως να καθορίσετε πόσο θα πληρώσετε την babysitter. Λάβετε υπόψη πως αυτός είναι ο κατώτατος μισθός. Παράγοντας όπως εκπαίδευση, εμπειρία, και επιπλέον αρμοδιότητες ή καθήκοντα μπορούν να αυξήσουν την ανά ώρα αμοιβή.

Eκπαίδευση και εμπειρία

Ως γονέας, είναι δική σας η απόφαση εάν επιθυμείτε να επιλέξετε μια babysitter με περισσότερη εμπειρία, ή κάποια που αγαπάει τα παιδιά αλλά στερείται εμπειρίας φύλαξης παιδιών. Η εκπαίδευση και η εμπειρία δεν σχετίζονται πάντοτε με την ηλικία. Για παράδειγμα, σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί μια babysitter 21 ετών να έχει όση εμπειρία έχει μια 16 ετών.
Στο τέλος της ημέρας, εξαρτάται από το τι θα επιλέξει ο γονέας. Ως γονέας, μπορείτε να προσλάβετε μια babysitter με λιγότερη εμπειρία και να πληρώσετε λιγότερο ανά ώρα. Ή, μπορείτε να αποφασίσετε να πληρώσετε περισσότερο ανά ώρα για μια babysitter, επειδή έχει 2 χρόνια εμπειρία και για παράδειγμα έχει διαθέσει ποινικό μητρώου ή έχει πιστοποίηση παροχής πρώτων βοηθειών.

Ποιες είναι οι αρμοδιότητες και τα καθήκοντα μιας babysitter;

Μαζί με την διασκέδαση, απασχόληση και την κατάλληλη φροντίδα των παιδιών, μια babysitter μπορεί να έχει επιπλέον αρμοδιότητες. Η babysitter και οι γονείς μπορούν να αποφασίσουν ποιες θα είναι αυτές οι αρμοδιότητες. Επιπλέον καθήκοντα μπορούν, εν δυνάμει, να αυξήσουν σημαντικά την αμοιβή της babysitter.

Δουλειές του σπιτιού

Μερικές φορές, οι γονείς προτιμούν babysitter που μπορούν να αναλαμβάνουν μερικές δουλειές του σπιτιού καθώς φροντίζουν τα παιδιά. Μερικά παραδείγματα μπορούν να είναι το σκούπισμα, το καθάρισμα, ή/και το συμμάζεμα του σπιτιού. Εάν η babysitter είναι πρόθυμη να βοηθήσει με τις δουλειές αυτές, μπορεί η αμοιβή που θα ζητήσει να είναι υψηλότερη. Αυτές είναι, φυσικά, επιπλέον αρμοδιότητες που χρειάζεται να ολοκληρώσον μαζί με το κύριο καθήκον της φροντίδας του παιδιού.

Βοήθεια με το διάβασμα του σχολείου

Είναι καλή η babysitter στα μαθηματικά ή μήπως στην ιστορία; Εάν το παιδί που φροντίζει χρειάζεται βοήθεια, η babysitter μπορεί, μαζί με τα γενικά καθήκοντα της, να βοηθήσει με το διάβασμα από το σχολείο.

Να συνοδεύσει το παιδί

Ως γονέας, μπορείτε να κανονίσετε με τη babysitter να συνοδεύσει το παιδί κάπου. Για παράδειγμα, η babysitter μπορεί να πάρει τα παιδιά από το σχολείο και να τα πάει στην προπόνηση ποδοσφαίρου. Δεν είναι η κάθε babysitter τόσο ευέλικτη για αυτό και μπορεί να ζητήσει λίγο περισσότερο για την αμοιβή της.

Φροντίδα κατοικίδιων

Η έρευνα του ινστιτούτου ΔιαΝΕΟσις με τίτλο "Τι πιστεύουν οι Έλληνες" έδειξε πως το 43% των ελλήνων έχει κατοικίδιο (πηγή). Για αυτό και υπάρχουν πιθανότητες ότι η babysitter θα συναναστραφεί με ένα ζωάκι. Η φροντίδα ενός κατοικίδιου είναι μια επιπλέον αρμοδιότητα για την οποία η babysitter ίσως να είναι υπεύθυνη. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη βόλτα του σκύλου, το καθάρισμα της άμμου της γάτας, το βούρτσισμα του ζώου ή το τάισμα του.

Ώρες φύλαξης παιδιού

Η αμοιβή μπορεί να διαφοροποιείτε με βάση με την ώρα της ημέρας. Πολλοί γονείς πληρώνουν μια babysitter που φροντίζει τα παιδιά τους κατά τη διάρκεια της μέρας λίγο περισσότερο από αυτές που δουλεύουν τα απογεύματα. Αυτό είναι διότι τα παιδιά συχνά απλώς κοιμούνται τα απογεύματα, και η babysitter χρειάζεται να είναι εκεί στην περίπτωση που το παιδί ξυπνήσει. Από την άλλη, οι babysitter που μένουν μετά τα μεσάνυχτα για να φροντίσουν τα παιδιά, συχνά πληρώνονται λίγο περισσότερο από την σύνηθες αμοιβή ανά ώρα.

Πλήθος παιδιών

Χρειάζεται η babysitter να φροντίσει περισσότερα παιδιά; Αυτό μπορεί να αυξήσει την αμοιβή της. Σαφώς και αυτό σχετίζεται με τις επιπλέον αρμοδιότητες και τη δουλειά που συνοδεύει την φροντίδα πολλών παιδιών.

Ηλικίες παιδιών

Είναι τα παιδιά ακόμη μικρά και χρειάζονται περισσότερη επίβλεψη; Τότε η αμοιβή της babysitter είναι συνήθως υψηλότερη σε σύγκριση με αυτή για παιδιά που είναι λίγο μεγαλύτερα και απαιτούν λιγότερη επίβλεψη. Αυτό συμβαίνει διότι υπάρχει σημαντική διαφορά στον φόρτο εργασίας και τα καθήκοντα. Τα μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά μπορούν να κάνουν μερικά πράγματα από μόνα τους, όπως να πάνε στην τουαλέτα.

Ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω γράφημα πληροφοριών για να δείτε τι μπορεί να ζητήσει μια babysitter επιπλέον του κατώτατου μισθού με βάση αυτούς τους παράγοντες.

How much to pay your babysitter GR

Για την λήψη μια απόφασης για την ανά ώρα αμοιβή της babysitter χρειάζεται να γίνει μα συζήτηση μεταξύ της babysitter και του γονέα. Κοιτάξτε την εκπαίδευση, εμπειρία και ηλικία της babysitter και συζητήστε τις επιπλέον αρμοδιότητες για τις οποίες η babysitter θα είναι υπεύθυνη. Με αυτόν τον τρόπο συμφωνήστε σε μια δίκαιη αμοιβή!

Ποια είναι η μέση αμοιβή μιας babysitter παγκοσμίως;

Υπάρχουν babysitter που επιλέγουν να εργαστούν ως babysitter στο εξωτερικό! Η εργασία αυτή μπορεί να είναι, για παράδειγμα, μερικής απασχόλησης καθώς σπουδάζουν στο εξωτερικό, ως εσωτερική νταντά ή η εργασία του αφότου έχουν εκπατριστεί σε άλλο κράτος. Υπάρχουν επίσης γονείς που χρειάζονται babysitter στο εξωτερικό, για παράδειγμα όταν ταξιδεύουν ή εάν μετακομίσουν στο εξωτερικό.

Ευτυχώς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το προφίλ σας στο Babysits για να βρείτε δουλειά ή babysitter σε 53 κράτη. Είτε αναζητάτε για babysitter στο εξωτερικό, ψάχνετε για δουλειά στο εξωτερικό, ή απλά σας ενδιαφέρει να μάθετε πως η αμοιβή μιας babysitter διαφέρει από κράτος σε κράτος (βασιζόμενο σε 53 χώρες που είναι ενεργές), τις συγκεντρώσαμε όλες παρακάτω.

Έπειτα από σύγκριση η μέση αμοιβή μια babysitter ανά κράτος, μπορούμε να δούμε πως η Νέα Ζηλανδία είναι η πιο ακριβή παγκοσμίως. Η μέση αμοιβή παγκοσμίως είναι 13.41$ ανά ώρα. Στην Ευρώπη, η χαμηλότερη τιμή είναι περίπου 6.80$ την ώρα, ωστόσο η τρέχουσα τιμή της Νέας Ζηλανδίας συγκρίνεται με αυτήν του Λουξεμβούργου, όπου και είναι 19.37$/ώρα.

Ωστόσο, σε ποιες χώρες χρεώνουν οι babysitter περισσότερο; Μερικές από τις πιο καλοπληρωμένες babysitter στον κόσμο βρίσκονται στην Ελβετία, Δανία και Αυστραλία. Στην Αυστραλία η μέση τιμή είναι 14.04€ ανά ώρα, ενώ στη Δανία είναι ελαφρώς υψηλότερη στα 14.59€ την ώρα. Η υψηλότερη αμοιβή ανά ώρα δίνεται στις babysitter στην Ελβετία, που πληρώνονται κατά μέσο όρο 17.20€.

Average hourly babysitting rate worldwide

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι διαφορές στην κατά μέσο όρο αμοιβή, των babysitter διαφορετικών κρατών, είναι μέρος των διαφορών στο κόστος ζωής και το εισόδημα αυτών των κρατών. Για παράδειγμα, αν και οι babysitter στην Ελβετία έχουν τις υψηλότερες αποδοχές, το μέσο κόστος προϊόντων και υπηρεσιών είναι επίσης υψηλότερες από κάποιες από τις υπόλοιπες χώρες.


Τώρα που γνωρίζετε πόσο κοστίζει, χρειάζεται να βρείτε babysitter ή nanny (νταντά); Ελέγξτε babysitter στις κορυφαίες μας πόλεις:

Γίνετε μέλος της Κοινότητας Φύλαξης Παιδιών!

Εγγραφείτε δωρεάν