Κουίζ για τη Φροντίδα Παιδιών

Κουίζ για τη Φροντίδα Παιδιών

Από το Babysits
ανάγνωση 8 λεπτών

Θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου ως μια επαγγελματία babysitter ή μια καινούρια babysitter; Εάν επιθυμείς να βρεις επιτυχώς μια δουλειά ως babysitter μέσω του Babysits, τότε καλό θα είναι να αφιερώσεις μερικά λεπτά στο κουίζ μας για τη φροντίδα παιδιών και να αποδείξεις πόσο καλή είσαι με τα παιδιά!

Πιθανότατα να έχει ήδη συμπληρώσει το πρώτο μας κουίζ για τη φροντίδα των παιδιών, το οποίο βασίζεται κυρίως στις βασικές δεξιότητες που μια καλή babysitter πρέπει να κατέχει. Εάν όχι, πριν συνεχίσεις να διαβάζεις, συμπλήρωσε το το και δημιούργησε το προφίλ σου εάν δεν τα έχεις κάνει ήδη.

Το Babysits είναι μια πλατφόρμα για τη φροντίδα παιδιών που φέρνει σε επαφή babysitter και γονείς σε όλο τον κόσμο. Για να βρεις δουλειά ως babysitter χρειάζεται να δημιουργήσεις ένα προφίλ και να επικοινωνήσεις με γονείς στην περιοχή σου. Εύκολο, έτσι; Αλλά υπάρχουν μερικές σημαντικές λεπτομέρειες που πρέπει να λάβεις υπόψη έτσι ώστε να εντοπίσουν οι γονείς το προφίλ σου.

Babysitting quiz: how to be a good babysitter on Babysits

Με το κουίζ μας, θα καταλάβεις εάν είσαι στην σωστή κατεύθυνση. Είναι μόνο 11 ερωτήσεις, μερικές οι οποίες περιλαμβάνουν τη νέα λειτουργία μας σχετικά με την εξ αποστάσεων φύλαξη παιδιών.

Μόνο μια απάντηση είναι σωστή, οπότε σκέψου προσεκτικά πριν απαντήσεις. Έχε μαζί σου ένα μολύβι ή στυλό και ένα χαρτί για να σημειώνεις τις απαντήσεις σου. Είσαι έτοιμη; Ας ξεκινήσουμε!

Ερώτηση 1 – Σε λένε Ελένη και είσαι φοιτήτρια. Έχεις εμπειρία ως babysitter καθώς φρόντισες το ανιψάκι σου μέχρι και 2 χρόνια πριν. Ποια από τις παρακάτω περιγραφές πιστεύεις είναι καταλληλότερη;

  • Α) “Γειά σας, με λένε Ελένη! Είμαι φοιτήτρια και μιας και έχω ελεύθερο χρόνο, θα ήθελα να βρω μια δουλειά ως babysitter. Επίσης, έχω εμπειρία με παιδιά.”

  • Β) “Γειά σας, με λένε Ελένη! Σπουδάζω στο πανεπιστήμιο και είμαι στο δεύτερο έτος των σπουδών μου. Δεδομένου του ελεύθερου μου χρόνου, θα ήθελα να εργαστώ ξανά κοντά σε παιδιά. Πριν ξεκινήσω τις σπουδές μου, φρόντιζα το ξαδερφάκι μου και θα χαρώ πολύ να γνωρίσω κι άλλα παιδάκια και να παίξουμε μαζί”

  • Γ) “Γεια! Χρειάζομαι πραγματικά να βρω δουλειά γιατί χαίρομαι να παίζω με τα παιδιά. Είμαι διαθέσιμη και για δουλειές του σπιτιού.”

Απάντηση Β)

Ερώτηση 2 – Ετοιμάζεσαι να επικοινωνήσεις με κάποιες οικογένειες στην περιοχής σου. Τι θα πρέπει να συμπεριλάβεις ως φωτογραφία προφίλ; (Θυμήσου: οι γονείς θα σχηματίσουν τη γνώμη τους με βάση την φωτογραφία προφίλ!)

  • Α) Μια με κάποιο φίλτρο από το Instagram (τα παιδιά θα το λατρέψουν)

  • Β) Εσένα με ένα παιδί, θα δείξει πόσο καλή babysitter είσαι

  • Γ) Εσένα μόνη, χαμογελώντας με ένα λευκό φόντο από πίσω σου

Απάντηση Γ)

Ερώτηση 3 – Θέλεις πραγματικά να κάνεις μια καλή εντύπωση, έτσι και αποφασίζεις να φτιάξεις ένα βίντεο προφίλ. Πως θα το έκανες;

  • Α) Λες το όνομα σου, πόσο χρονών είσαι και πότε είσαι διαθέσιμη

  • Β) Ξεκινάς τραγουδώντας το “Mamma mia” (ποιος δεν αγαπά τους Abba;;)

  • Γ) Αξιοποιείς 40 δευτερόλεπτα για να παρουσιάσεις τον εαυτό σου και να εξηγήσεις τα δυνατά σου στοιχεία

Απάντηση Γ)

Babysitting quiz: how to be a good babysitter on Babysits


Ερώτηση 4 – Θέλεις πραγματικά να βάλεις τα δυνατά σου, οπότε και σκοπός σου είναι το προφίλ σου να είναι ορατό και υψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης. Τι θα πρέπει να κάνεις;

  • Α) Συνδέεσαι καθημερινά στον λογαριασμό σου

  • Β) Συλλέγεις όλα τα αυτοκόλλητα και ζητάς συστάσεις

  • Γ) Επιλέγεις όλες τα κριτήρια διαθεσιμότητας στο προφίλ σου

Απάντηση Β)

Ερώτηση 5 – Να είσαι babysitter δεν είναι μόνο να είναι ένα ενήλικας μαζί τους αλλά συμπεριλαμβάνει πολλές δεξιότητες όπως για παράδειγμα οι χειροτεχνίες. Πως θα το συμπεριλάμβανες αυτό στο προφίλ σου;

  • Α) Περιλαμβάνεις στο προφίλ σου όλες τις διαφορετικές δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις με τα παιδιά και επίσης επιλέγεις τα αντίστοιχα φίλτρα στην κατηγορία των δεξιοτήτων σου.

  • Β) Γράφεις στην περιγραφή του προφίλ σου τι δεν νιώθεις άνετα να κάνεις έτσι ώστε να ενημερώσεις τους γονείς εκ των προτέρων.

  • Γ) Επιλέγεις όλες τις διαθέσιμες δεξιότητες, επειδή είσαι καλή σε όλα.

Απάντηση Α)

Ερώτηση 6 – Είσαι επιτέλους έτοιμη να επικοινωνήσεις με τις οικογένειες που μένουν κοντά σου. Πως θα τους προσεγγίσεις;

  • Α) Με μια μικρή εισαγωγή του εαυτού σου και προσπαθώντας να προσαρμόσεις κάθε μήνυμα στον κάθε γονέα, με βάση τις ανάγκες τους.

  • Β) Θα κατεβάσεις την εφαρμογή γιατί μόνο έτσι θα μπορούν να δουν τα μηνύματα σου.

  • Γ) Κάνεις αντιγραφή επικόλληση της περιγραφής του προφίλ σου σε κάθε μήνυμα.

Απάντηση Α)

Ερώτηση 7 – Τα μηνύματα σου είχαν αποτέλεσμα! Συγχαρητήρια, αλλά η οικογένεια θέλει να σας συναντήσει πριν ξεκινήσεις να δουλεύεις για αυτούς!

  • Α) Προτείνεις να συναντηθείτε στο σπίτι σου, επειδή εκεί νιώθεις πιο άνετα.

  • Β) Κανονίζεις μια ημέρα και ώρα που ταιριάζει και στους δύο σας σύμφωνα με τις ανάγκες σας, ίσως με τη βοήθεια μιας ατζέντας για ραντεβού.

  • Γ) Προτείνεις να συναντηθείτε στο σπίτι τους για να γνωριστείτε και να συζητήσετε τις αρμοδιότητες της δουλειάς.

Απάντηση Β)

Babysitting quiz: how to be a good babysitter on Babysits


Ερώτηση 8 – Ίσως όχι και όλοι οι χρήστες να ψάχνουν αυτό που λένε στην περιγραφή του προφίλ τους. Δυστυχώς, κάποιοι άνθρωπο είναι απατεώνες. Τι θα έκανες εάν εντόπιζες κάτι ύποπτο;

  • Α) Κάνεις αναφορά στο προφίλ μέσω της πλατφόρμας του Babysits, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους το προφίλ αυτό φαίνεται ύποπτο.

  • Β) Στέλνεις μήνυμα σε όλους τους φίλους σου που είναι μέλη του Babysits για να τους πεις ότι αυτό το προφίλ είναι ψεύτικο.

  • Γ) Σταματάς να απαντάς στα μηνύματα αυτού του προφίλ.

Απάντηση Α)

Ερώτηση 9 – Οι γονείς σε επέλεξαν, αλλά θέλουν να ξεκινήσεις την δουλειά εξ αποστάσεως. Πως θα προετοιμαστείς;

  • Α) Ζητάς από τους γονείς να κανονίσετε εκ των προτέρων μια βιντεοκλήση έτσι ώστε να γνωριστείτε και να σημειώσεις μερικές ιδές για δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις εξ αποστάσεως.

  • Β) Το μόνο σημαντικό που έχεις να κάνεις είναι να βεβαιωθείς πως η κάμερα σου λειτουργεί.

  • Γ) Διευκρινίζεις ότι προτιμάς να συναντηθείτε πρώτα από κοντά επειδή φοβάσαι πως το παιδί δε θα σε ακούει μέσω της βιντεοκλήσης.

Απάντηση Α)

Ερώτηση 10 – Φαντάσου πως απασχολείς εξ αποστάσεως ένα παιδάκι, μέσω βιντεοκλήσης. Παίζεις πιάνο πολύ καλά και οι γονείς σου ζήτησαν να κάνεις στο παιδί μερικά βασικά μαθήματα. Πως θα έκανες τα μαθήματα;

  • Α) Στέλνεις ένα βίντεο tutorial (με οδηγίες) και παράλληλα εξηγείς.

  • Β) Κάνεις το παιδί να ενθουσιαστεί για τα νέα μαθήματα και ξεκινάς να δείχνεις τα βασικά σημεία ενώ το παιδί βλέπει.

  • Γ) Κάνεις το παιδί να ενθουσιαστεί για τα νέα μαθήματα και ξεκινάς να δείχνεις τα βασικά σημεία ενώ έχεις τοποθετήσει την κάμερα κοντά στο πιάνο.

Απάντηση Γ)

Ερώτηση 11 – Η εμπειρία σου με την οικογένεια για την οποία φρόντισες το παιδί τους πήγε πολύ καλά. Αλλά τώρα δεν σε χρειάζονται πια, οπότε και ψάχνεις καινούρια οικογένεια.

  • Α) Ζητάς από την οικογένεια μια αξιολόγηση μέσω της πλατφόρμας, περιμένοντας μετά άλλες οικογένειες να βρουν το προφίλ σου.

  • Β) Ζητάς από την οικογένεια μια αξιολόγηση για το προφίλ σου μέσω της πλατφόρμας ενώ παράλληλα αφήνεις και εσύ μια αξιολόγηση στο δικό τους προφίλ. Επίσης ενημερώνεις την εμπειρίας σου στο προφίλ σου στο Babysits και ξεκινάς να είσαι και πάλι ενεργή στην πλατφόρμα.

  • Γ) Ξεκινάς να επικοινωνείς με άλλες οικογένειες, αναφέροντας στο μήνυμα σου ότι έχεις εμπειρία μέσω του Babysits.

Απάντηση Β)

Babysitting quiz: how to be a good babysitter on Babysits


Συγχαρητήρια ολοκλήρωσες το κουίζ! Έλεγξε τα αποτελέσματα:

Babysitting quiz: how to be a good babysitter on Babysits

  • ΑΡΧΑΡΙΑ: πιθανότατα να δημιούργησες πρόσφατα το προφίλ σου στο Babysits και δεν γνωρίζεις ακόμα πως τα πράγματα μπορούν να λειτουργήσουν υπέρ σου! Αλλά μην ανησυχείς, βασίσου πάνω μας! Ρίξε μια ματιά στο πως να φτιάξεις ένα ωραίο προφίλ στο Babysits γιατί το προφίλ σου είναι όπως μια επαγγελματική κάρτα και η πρώτη σου ευκαιρία να το εντοπίσουν οι γονείς.

  • ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ: είσαι πραγματικά αρκετά καλή, αλλά μερικά πραγματάκια μπορούν να βελτιωθούν. Το προφίλ σου πιθανόν να είναι εκπληκτικό και μάλλον είχες την ευκαιρία να ξεκινήσεις μια συνομιλία με έναν γονέα από την περιοχή σου. Ίσως όμως το ραντεβού να μην πήγε τόσο καλά; Ή ένιωσες άβολα στην πρώτη βίντεοκλήση με το παιδί; Έλεγξε τις συμβουλές μας για babysitter για να έχεις μια καλύτερη εμπειρία!

  • ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ: είσαι ειδικός και δε χρειάζεται να σου μάθουμε τίποτα! Ίσως να θέλεις να αφήσεις μια αξιολόγηση για εμάς, έτσι ώστε να μοιραστείς μαζί μας πως να κάνουμε την φύλαξης των παιδιών ακόμα καλύτερη!


Εάν ακολουθήσεις τις συμβουλές μας, οι πιθανότητες να βρεις μια εξαιρετική δουλειά σίγουρα αυξάνονται.

Οπότε, πως μπορείς να γίνεις μια πολύ καλή babysitter; Για περισσότερες συμβουλές για την πλατφόρμα Babysits, έλεγξε τα υπόλοιπα άρθρα στην κατηγορία Συμβουλές για την Πλατφόρμα!

Γίνετε μέλος της Κοινότητας Φύλαξης Παιδιών!

Εγγραφείτε δωρεάν