Πως να πάρετε συνέντευξη από μια babysitter

Πως να πάρετε συνέντευξη από μια babysitter

Από το Babysits
ανάγνωση 5 λεπτών

Η συνέντευξη της babysitter είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα για να βρείτε την τέλεια φροντίδα για την οικογένεια σας. Πρέπει να είστε απολύτως σίγουροι πως η babysitter είναι άξια εμπιστοσύνης, ταιριάζει στην οικογένεια σας και το παιδί σας θα είναι χαρούμενο όταν θα περνάει χρόνο μαζί της. Για αυτό και οι ερωτήσεις που θα επιλέξετε να ρωτήσετε μια babysitter είναι πολύ σημαντικές. Παρόλο που κατά τη διάρκεια της συνέντευξης μιας babysitter ή nanny (νταντά) δε θα επιλέξουν να κάνουν όλοι οι γονείς τις ίδιες ερωτήσεις, καθώς όλες οι καταστάσεις είναι μοναδικές και οι ανάγκες κάθε οικογένειας διαφορετικές, μαζέψαμε τις πιο σημαντικές ερωτήσεις για να ρωτήσετε τις babysitter.

Ο σκοπός μιας συνέντευξης είναι να διευκρινιστούν τα καθήκοντα και οι προσδοκίες.

Αυτός είναι ο τρόπος που μπορείτε να οργανώσετε την συνέντευξη:

Τα κίνητρα της babysitter

Είναι σημαντικό να βρείτε ένα άτομο ενθουσιώδη να δουλέψει με παιδιά. Είναι πάντα ένα καλό σημάδι όταν ένα άτομο αγαπά τα παιδιά και του αρέσει να δουλεύει μαζί τους. Εάν όμως για παράδειγμα μια babysitter θέλει να μαζέψει χρήματα για να πάρει καινούριο κινητό, θα περιμένατε πως αυτή η babysitter δε βρίσκει τη δουλειά μιας babysitter ενδιαφέρουσα, αλλά ενδιαφέρετε απλώς να βγάλει περισσότερα χρήματα. Οι ερωτήσεις που μπορείτε να κάνετε για να ανακαλύψετε τα κίνητρα μιας babysitter είναι:

  • Ψάχνετε για δουλειά πλήρης απασχόλησης ή για ένα έξτρα εισόδημα;
  • Τι σας αρέσει περισσότερο για τη φροντίδα των παιδιών;
  • Γιατί θέλετε να δουλέψετε με παιδιά;

Εμπειρία της babysitter

Καθώς η φροντίδα των παιδιών εμπεριέχει μικρά παιδιά, είναι σημαντικό η babysitter να έχει εμπειρία μαζί τους. Είναι επομένως εξαιρετικά σημαντικό να ζητήσετε πληροφορίες για την εμπειρία της babysitter. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε συστάσεις ή αξιολογήσεις από προηγούμενες οικογένειες μέσω των οποίων έχει αποδειχθεί πως είναι υπεύθυνες και άξιες εμπιστοσύνης. Η γνώμη των άλλων είναι πολύ σημαντική, εάν η προηγούμενη οικογένεια ήταν ικανοποιημένη, γνωρίζετε πως αυτή η babysitter είναι ένας αξιόπιστος επαγγελματίας. Ερωτήσεις που μπορείτε να ρωτήσετε για να μάθετε την εμπειρία της babysitter:

  • Έχετε δουλέψει με παιδιά στο παρελθόν;
  • Ποια ήταν η πιο όμορφη στιγμή που έχετε βιώσει ως babysitter και ποια ήταν η λιγότερο ευχάριστη εμπειρία σας;

Γνώσεις της babysitter

Η εμπειρία είναι σημαντική, αλλά η εμπειρία ως babysitter δεν εγγυάται απαραίτητα ότι αυτό το άτομο γνωρίζει πως να χειριστεί παιδιά ή συγκεκριμένες καταστάσεις. Για αυτό είναι σημαντικό να περιγράψετε έναν αριθμό καταστάσεων και να ρωτήσετε ποια θα ήταν η αντίδραση της babysitter. Εάν θέλετε να αφήσετε το παιδί σας σε καλά χέρια, πρέπει να είστε σίγουροι πως η babysitter θα απαντήσει με ευχέρεια και επαγγελματισμό. Τα πιστοποιητικά δεν είναι απαραίτητα για μια babysitter, ωστόσο, μπορούν να δείξουν πως η babysitter έχει γνώσεις για τα παιδιά. Παραδείγματα ερωτήσεων που μπορείτε να κάνετε για να μάθετε τις γνώσεις της babysitter είναι:

  • Πως θα αντιδρούσατε εάν το παιδί είχε μια έκρηξη θυμού;
  • Τι θα κάνατε εάν το παιδί έπεφτε και χτυπούσε;
  • Τι θα κάνατε εάν το παιδί δεν πήγαινε για ύπνο;
  • Τι δε θα ταΐζατε ένα παιδάκι μικρότερο του 1 έτους;

Δραστηριότητες για τη διάρκεια της φροντίδας του παιδιού

Ως γονέας δε θέλετε μια babysitter που θα κάθετε με το κινητό της μπροστά από την τηλεόραση. Δοκιμάστε την δημιουργικότητα της babysitter εκ των προτέρων. Ερωτήσεις που μπορείτε να κάνετε:

  • Τι είδους δραστηριότητες διασκεδάζετε να κάνετε με τα παιδιά;
  • Πως είναι μια τυπική σας μέρα με ένα παιδί;
  • Σας αρέσουν οι κατασκευές ή τα αθλήματα;

Αμοιβή της babysitter

Πριν προσλάβετε μια babysitter είναι σημαντικό να συζητήσετε την αμοιβή της. Το ωρομίσθιο διαφέρει από άτομο σε άτομο. Επομένως, διευκρινίστε την αμοιβή που έχετε κατά νου να προσφέρετε και ρωτήστε το ποσό ανά ώρα που θα ήθελε να αμειφθεί για τη δουλειά της babysitter. Λάβετε υπόψη ηλικία, γνώσεις, εμπειρία, επιπλέον καθήκοντα και ώρες εργασίας. Ερωτήσεις που μπορείτε να κάνετε για την αμοιβή της babysitter:

  • Ποια ήταν η χρέωση σας σε προηγούμενες δουλειές ως babysitter;
  • Ποια αναμένετε να είναι η αμοιβή σας;

Διαθεσιμότητα της babysitter

Σκεφτείτε προσεκτικά για το πότε θα χρειαστείτε την babysitter. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη babysitter. Μερικές babysitter μπορούν να δουλέψουν μόνο τα Σαββατοκύριακα, ενώ άλλες έχουν πιο ευέλικτο πρόγραμμα. Ερωτήσεις που μπορείτε να κάνετε για να μάθετε τη διαθεσιμότητα της babysitter:

  • Επιθυμείτε να εργάζεστε συγκεκριμένες μέρες;
  • Ποιες μέρες είστε διαθέσιμη;
  • Ποιες μέρες δεν είστε διαθέσιμη;
  • Έχετε ευέλικτο πρόγραμμα; Μπορώ να σας τηλεφωνήσω εάν ξαφνικά χρειαστούμε babysitter λόγω ασθένειας ή κίνησης στον δρόμο κτλ.;

Καθήκοντα της babysitter

Είναι απαραίτητο να συμφωνήσετε εκ των προτέρων με την babysitter για τα καθήκοντα της. Οι babysitter μπορούν να αναλάβουν αρκετά επιπλέον καθήκοντα πέρα της φροντίδας ενός παιδιού. Αυτές οι επιπλέον αρμοδιότητες πρέπει να έχουν διευκρινιστεί πριν ξεκινήσει η babysitter να εργάζεται καθώς η αμοιβή της πρέπει να καθοριστεί και να βρίσκεται σε αναλογία με τον φόρτο εργασίας όπως επίσης και η ίδια να συμφωνεί με τα επιπλέον αυτά καθήκοντα. Ερωτήσεις που μπορείτε να κάνετε:

  • Είστε προετοιμασμένη να αναλάβετε μερικά επιπλέον καθήκοντα παράλληλα με τη φροντίδα του παιδιού;
  • Μπορείτε να μαγειρέψετε; Να κάνετε τις δουλειές του σπιτιού; Ή να φροντίσετε κατοικίδια;
  • Έχετε αλλεργία σε κάποιο κατοικίδιο;
  • Μπορείτε να αλλάξετε την πάνα ενός μωρού;
  • Γνωρίζετε πως να κάνετε μπάνιο ένα μωρό;
  • Μπορείτε να βοηθήσετε ένα παιδί με το διάβασμα του σχολείου;

Συμφωνία με την babysitter

Είναι πιθανό να χρειαστείτε η babysitter να αναλάβει κάποια επιπλέον καθήκοντα. Να είστε ξεκάθαροι και πάντα να διευκρινίζετε ακριβώς αυτό που χρειάζεστε να κάνει η babysitter. Εάν οι απαντήσεις της αντανακλούν στις ανάγκες σας, βρήκατε το κατάλληλο άτομο! Ερωτήσεις που μπορείτε να κάνετε:

  • Ποιες αρμοδιότητες έχει μια babysitter;
  • Ποιες είναι οι ανάγκες σας ως γονέας;

Με αυτές τις ερωτήσεις θα ανακαλύψετε εάν μια babysitter είναι κατάλληλη για τη φροντίδα των παιδιών σας και ταιριάζει στην οικογένεια σας. Καλή επιτυχία με την συνάντηση γνωριμίας σας!

Είστε έτοιμοι να βρείτε μια babysitter; Χρησιμοποιήστε το Babysits για εξαιρετικές babysitter και nannies (νταντάδες) κοντά σας.

Γίνετε μέλος της Κοινότητας Φύλαξης Παιδιών!

Εγγραφείτε δωρεάν