Πως μπορούν τα παιδιά να βοηθήσουν στην προστασία των ωκεανών

Πως μπορούν τα παιδιά να βοηθήσουν στην προστασία των ωκεανών

Από το Babysits
ανάγνωση 6 λεπτών

Είναι σημαντικό το προστατεύσουμε τους ωκεανούς όσο περισσότερο μπορούμε για τις μελλοντικές γενιές! Αυτό ξεκινά με το να μαθαίνουν τα παιδιά μας για τις θάλασσες και τους ωκεανούς και να κατανοήσουν γιατί είναι τόσο σημαντικοί. Ακόμα περισσότερο, μπορούμε καθημερινά να ενθαρρύνουμε τα παιδιά μας για να κάνουν βήματα προς την προστασία των ωκεανών. Ελέγξτε αυτές τις 7 συμβουλές για να μάθετε στα μικρά σας πως να προστατεύουν τους ωκεανούς!

Πως να ενθαρρύνετε τα παιδιά να προστατέψουν τους ωκεανούς

Οι ωκεανοί είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της γης μας! Όπως και τα δέντρα, οι ωκεανοί και οι θάλασσες βοηθούν τους ανθρώπους να αναπνέουν καθαρό αέρα και διατηρούν τον πλανήτη σε ισορροπία. Οι ωκεανοί επίσης παρέχουν ενέργεια και φαγητό σε ανθρώπους σε όλον τον κόσμο. Οι ωκεανοί μαζί με τις θάλασσες είναι το σπίτι σε πολλά ζωντανά πλάσματα, όπως επίσης και σε πολλούς ανθρώπους σε όλον τον κόσμο.

Είναι πιο εύκολο από ότι νομίζετε να ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να μάθουν για τους ωκεανούς και πως να τους φροντίζουν. Δημιουργήσαμε μια λίστα από με πολλούς τρόπους που μπορούμε να ενθαρρύνουμε τα παιδιά μας να έχουν περισσότερη επίγνωση για την ανθρώπινη επίδραση στον πλανήτη και τους ωκεανούς.

How to teach kids to help the ocean

Χρησιμοποιήστε λιγότερο πλαστικό μιας χρήσης

Μπορεί να είναι κάτι προφανές. Ωστόσο, μπορεί να είναι δύσκολη η αποφυγή πλαστικού! Είναι παντού στα σουπερμάρκετ μας! Προσπαθήστε να πηγαίνετε με τα παιδιά σας στην λαϊκή αγορά και να τους δείχνετε πως να βρίσκουν επιλογές χωρίς πλαστικό. Μπορούμε να ενθαρρύνουμε τα παιδιά μας να χρησιμοποιούν λιγότερο πλαστικό στην καθημερινότητα τους όντας το παράδειγμα. Όταν ετοιμάζετε το κολατσιό για το σχολείο, προσπαθήστε να αποφύγετε συσκευασμένα τρόφιμα που συχνά είναι τυλιγμένα με πλαστικό. Αντί αυτού, χρησιμοποιώντας επαναχρησιμοποιούμενα δοχεία και προϊόντα με χάρτινη συσκευασία τα οποία δείχνουν πως είναι εφικτό να μειώσουμε την επίδραση μας στους ωκεανούς μέσω του τρόπου που αγοράζουμε και ετοιμάζουμε το φαγητό μας.

R

Μαγειρέψτε με βιώσιμο τρόπο

Η κύρια αιτία του πλαστικού στους ωκεανούς είναι τα δίχτυα ψαρέματος. Δυστυχώς, πολλά οικονομικά προϊόντα δεν προμηθεύονται με βιώσιμο τρόπο, και προκαλούν μεγάλη καταστροφή στους ωκεανούς και τις θάλασσες. Προσπαθήστε να ψωνίζετε με τα παιδιά σας από τοπικά ιχθυοπωλεία για να τους δείτε εάν μπορείτε να ανακαλύψετε πιο βιώσιμες επιλογές. O Οργανισμός Προστασίας του Περιβάλλοντος (Environmental Defence Fund) είναι το τέλειο εργαλείο για να λαμβάνετε τεκμηριωμένες αποφάσεις σε ζητήματα ψαριών και θαλασσινών για να επιλέξετε αυτά με την μικρότερη επίδραση στο περιβάλλον. Επίσης, μειώνοντας την κατανάλωση ψαριού και θαλασσινών μπορεί να είναι ένας τρόπος να μειώσουμε την επίδραση μας στους ωκεανούς και τις θάλασσες. Αντί αυτού, προσπαθήστε να εντάσσετε περισσότερα όσπρια και πράσινα φυλλώδη λαχανικά στην διατροφή του παιδιού σας ως εναλλακτική.

sustainable cooking

Μειώστε, Επαναχρησιμοποιήστε, Ανακυκλώστε!

Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείτε να επαναχρησιμοποιήστε και να ανακυκλώστε. Μία πολύ καλή επιλογή είναι να δίνετε στα παιδιά σας μπουκάλι πολλαπλών χρήσεων για το νερό τους. Αυτό είναι ένας εύκολος τρόπος να μειώσετε την χρήση πλαστικού και να διδάξετε στα παιδιά σας πόσο εύκολο είναι να έχουν περισσότερη επίγνωση των καθημερινών πράξεων τους. Για περισσότερους διασκεδαστικούς τρόπος να διδάξετε τα παιδιά για την επίδραση του πλαστικού και άλλων προϊόντων που καταλήγουν στους ωκεανούς, ελέγξτε τον οδηγό μας με την ανακύκλωση για παιδιά!

Reusable bottle

Καθάρισμα ωκεανών

Την επόμενη φορά που θα πάτε βόλτα στην παραλία, ρίξτε μια ματιά γύρω σας και δείτε εάν μπορείτε να βρείτε απορρίμματα. Αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος να επιφέρετε μια αλλαγή που μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά. Ακόμα περισσότερο, πάρτε τα παιδιά σας στην θάλασσα για μέρα καθαριότητας! Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δουν τα παιδιά το αντίκτυπο που έχουν οι άνθρωποι στις θάλασσες και τους ωκεανούς. Έτσι μπορείτε να τους κάνετε να νιώσουν πως είναι μέρος της λύσης του προβλήματος. Εάν δεν μένετε κοντά σε ωκεανό ή θάλασσα, η καθαριότητα ενός πάρκου ή της γειτονιάς σας είναι επίσης πολύ καλές επιλογές!

How to teach kids to help the ocean

Μειώστε το αποτύπωμα του άνθρακα

Ενθαρρύνοντας τα μικρά σας να μειώσουν το αποτύπωμα του άνθρακα είναι ένας πολύ καλός τρόπος να τους διδάξουμε για την επίδραση του CO2 στους ωκεανούς και τις θάλασσες μας. Όσο περισσότερο CO2 απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα μας, τόσο περισσότερο όξινοι γίνονται οι ωκεανοί μας. Αυτό σημαίνει πως τα πλάσματα της θάλασσας, οι κοραλλιογενείς ύφαλοι, και άλλα υποθαλάσσια περιβάλλονται δυσκολεύονται να διατηρήσουν την κατάλληλη ισορροπία τους. Μπορούμε να διδάξουμε τα παιδιά μας για την επίδραση του CO2 χρησιμοποιώντας λιγότερο ηλεκτρικό ρεύμα, περπατώντας ή χρησιμοποιώντας το ποδήλατο αντί να οδηγείτε.

Reduce carbon

Αφήστε την φύση να είναι!

Είναι σημαντικό να διδάξετε τα παιδιά σας να έχουν επίγνωση για την άγριας φύσης. Τι θα κάνατε εάν κάποιος ερχόταν στο σπίτι σας και άρχιζαν να καταστρέφουν όλα τα έπιπλα και να παίρνουν όλο το φαγητό σας; Βεβαιωθείτε πως όταν είστε έξω στην φύση τα παιδιά σας γνωρίζουν να περπατάνε στο ήδη υπάρχον μονοπάτι και να μην ταΐζουν τα άγρια ζώα μόνο εάν αυτό έχει εγκριθεί από έναν ειδικό άγριας φύσης. Επίσης, είναι πάντα ένα καλό μάθημα να αφήνετε τα πάντα έτσι όπως τα βρήκατε. Αυτό σημαίνει, να παίρνετε όλα τα σκουπίδια σας και να μην πειράζετε ή παίρνετε μαζί σας μικρά ζώα ή να μην ξεριζώνετε φυτά και φύλλα από το σπίτι τους.

nature walk

Ενημερωθείτε όσο περισσότερο μπορείτε

Οι ωκεανοί είναι ένα μαγικό και συναρπαστικό μέρος! Η διδασκαλία των παιδιών για τα θαύματα των ωκεανών μπορεί να τραβήξει το ενδιαφέρον τους και να γίνουν υδροβιολόγοι ή μικροί ακτιβιστές! Η εκπαίδευση των παιδιών να φροντίζουν τους ωκεανούς είναι εύκολη όταν υπάρχουν τόσα πολλά να ανακαλύψουν. Για βραδιά ταινίας, επιλέξτε το Μπλε Πλανήτης του BBC ή οποιοδήποτε άλλο ντοκιμαντέρ για τους ωκεανούς που θα αγαπήσουν.

Ελπίζουμε να βρείτε έμπνευση με αυτές τις συμβουλές! Προσπαθήστε να εντάξετε μερικές από αυτές τις ενέργεια στην καθημερινότητα των παιδιών σας και να τα ενθαρρύνεται να μάθουν περισσότερα για τους ωκεανούς και πως να τους προστατέψουν.

Γίνετε μέλος της Κοινότητας Φύλαξης Παιδιών!

Εγγραφείτε δωρεάν