Βοηθήστε το Περιβάλλον

Βοηθήστε το Περιβάλλον

Από το Babysits
ανάγνωση 4 λεπτών

Η Ημέρα τη Γης συνήθιζε να είναι μια ημέρα για φροντίσουμε τον πλανήτη μας καθώς και να είμαστε επιπλέον ευγενικοί με το περιβάλλον. Καθώς η επιστήμη και τα δεδομένα μας εξηγούν πως οι συμπεριφορές μας μπορούν να έχουν επιβλαβή επίδραση, η Ημέρα της Γης είναι πλέον μια ημερήσια πρακτική ενσυνειδητότητας.

Όχι μόνο οι ενήλικες, αλλά και τα παιδιά πλέον έχουν τεράστια επίδραση στην επίγνωση και σε έναν οικολογικό τρόπο ζωής. Σχεδόν μισό εκατομμύριο νέοι παγκοσμίως παίρνουν μέρος στην κλιματική αλλαγή μέσω μικρών επιχορηγούμενων προγραμμάτων, και εργασιών από το σπίτι, το σχολείο και τις κοινότητες, δήλωσε το Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Με τόσες πολλές ευκαιρίες να έχουν οι πράξεις τους ένα αποτέλεσμα, μερικοί μπορεί ακόμα να αναρωτιούνται τι μπορούν να κάνουν για να κάνουν την καθημερινή τους ζωή περισσότερο οικολογική. Ακόμα καλύτερα, πως μπορείτε να το κάνεις μια διασκεδαστική εμπειρία για τα παιδιά σας; Το Babysits έχει δημιουργήσει μια λίστα από απλές αλλά διασκεδαστικές ιδέες για να κεντρίσετε το ενδιαφέρον των παιδιών και να βοηθήσουν τον πλανήτη να παραμείνει πράσινος!

Πηγαίνετε με το ποδήλατο στο σχολείο ή την δουλειά;

Ένα ποδήλατο όχι μόνο δεν απελευθερώνει καυσαέρια του άνθρακα, αλλά είναι και ευεργετικό για το καρδιαγγειακό σύστημα. Τα παιδιά συχνά επιλέγουν να μείνουν μέσα και να παίζουν με τα ηλεκτρονικά του παιχνίδια αλλά η άθληση χρειάζεται να είναι καθημερινή προτεραιότητα.

Φυτέψτε τα δικά σας φρούτα και λαχανικά;

Φυτεύοντας τα δικά σας τρόφιμα μπορείτε να διδάξει στα παιδιά σας για τον κύκλο της ζωής αλλά και πως να νοιάζονται για έναν ζωντανό οργανισμό. Διδάσκοντας τους πως να μεγαλώσουν κάτι από έναν μικρό σπόρο θα συμβάλλει επίσης στην ανάπτυξη της σχέσης των παιδιών με τα φυτά και θα μάθουν να είναι υπεύθυνοι για έναν ζωντανό οργανισμό.

Κλείστε την βρύση όσο βουρτσίζετε τα δόντια σας;

Μπορείτε να εξοικονομήσετε περισσότερα από 11.000 λίτρα νερό τον χρόνο με αυτήν την μικρή αλλαγή!

Κλείστε τα φώτα όταν δεν είστε σε ένα δωμάτιο;

Η πρακτική του να σβήνετε τα φώτα μπορεί να βοηθήσει να εξοικονομήσετε ενέργεια και χρήματα. Μπορείτε να το κάνετε ως παιχνίδι, κάθε φορά που το παιδί σας βρίσκει ένα φως ανοιχτό σε ένα άδειο δωμάτιο, θα βάζετε ένα κέρμα σε έναν κουμπαρά!

Μαζέψτε τα απορρίμματα που βρίσκετε;

Πηγαίνετε μια βόλτα απορριμμάτων και ζητήστε το παιδί σας να είναι ο Καπετάν Καθαρός και για κάθε κομμάτι απορρίμματος, θα παίρνει ένα αυτοκόλλητο για την κάπα του.

Φτιάξτε χειροτεχνίες/παιχνίδια με περισσευούμενα υλικά ✂️

Ζητήστε τα παιδιά να φορέσουν το καπέλο δημιουργικότητας τους! Τι μπορούν να φτιάξουν με αντικείμενα που περίσσεψαν; Ελέγξτε τα DIY άρθρα μας για ιδέες.

Καθιερώστε μέρα χορτοφαγίας;

Σύμφωνα με το Δίκτυο Ημέρας της Γης, εάν το σύνολο των ΗΠΑ δεν κατανάλωνε κρέας ή τυρί για μόνο μια ημέρα της εβδομάδας, θα ισοδυναμούσε με το να μην οδηγήσουν 146 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα – ή να αφαιρέσουν 7.6 εκατομμύρια αυτοκίνητα από τους δρόμους. Μορφώστε τον εαυτό σας και τα παιδιά σας για την επίδραση της κατανάλωσης του κρέατος. Ζητήστε από τα παιδιά σας να βρουν καινούρια ονόματα για χορτοφαγικά τρόφιμα και εντάξτε τα στο “μενού” της κουζίνας.

Φυτέψτε το δικό σας δέντρο;

Αυτή είναι η τέλεια ευκαιρία να εξηγήσετε γιατί τα δέντρα είναι σημαντικά σε εμάς τους ανθρώπους και να καλλιεργήσετε στο παιδί σας μια πράσινη συνείδηση.

Ανακυκλώστε ♻️

Μπορείτε να φτιάξετε μια μάσκα ή μια κάπα που το παιδί σας θα φοράει κατά τη διάρκεια της ανακύκλωσης. Επίσης, μπορείτε να εφεύρετε ένα όνομα για τον μικρό ήρωα – Ανακυκλοτέλειος!

Να μην χρησιμοποιείτε πλαστικές σακούλες;

Η εκπαίδευση των παιδιών να χρησιμοποιούν επαναχρησιμοποιημένες σακούλες από μικρή ηλικία είναι το πρώτο βήμα για έναν οικολογικό τρόπο σκέψης. Μπορείτε να πάρετε μια που έχει μια φωτογραφία ή μια αγαπημένη φράση ώστε το παιδί σας να θέλει να την παίρνει παντού μαζί του, έτσι δε θα χρειάζεται να την θυμάστε εσείς!

Ας το παραδεχτούμε: τα παιδιά αντιγράφουν αυτά που εμείς κάνουμε. Η εκμάθηση των παιδιά για τον πλανήτη και το περιβάλλον είναι ένας ουσιαστικός τρόπος να τα οδηγήσουμε να σέβονται την φύση. Είναι ζωτικής σημασίας για το οικοσύστημα μας να έχουμε συνείδηση για το αποτύπωμα του άνθρακα μας και όσο το συντομότερο μάθουν τα παιδιά πως να χρησιμοποιούν λιγότερα τόσο το καλύτερο. Ακόμη και αν δεν έχετε αρκετή περιβαλλοντικά φιλική εμπειρία, μπορείτε να διδάξετε στο παιδί σας τα βασικά ενώ μαθαίνετε και εσείς.

Γίνετε μέλος της Κοινότητας Φύλαξης Παιδιών!

Εγγραφείτε δωρεάν