Δραστηριότητες για Παιδιά για τις Βροχερές Ημέρες

Δραστηριότητες για Παιδιά για τις Βροχερές Ημέρες

Από το Babysits
ανάγνωση 5 λεπτών

Δυστυχώς, μερικές φορές ο καιρός καθιστά αδύνατο το παιχνίδι έξω ή ένα προγραμματισμένο ταξίδι με τα παιδιά. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορεί να είναι δύσκολο να καταλήξετε σε δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε ή να βρείτε καινούριες δραστηριότητες ως εναλλακτική. Ευτυχώς, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο φτιάξαμε μια λίστα από τις αγαπημένες μας παιδικές δραστηριότητες για τις βροχερές ημέρες!

Κυνήγι θησαυρού εσωτερικού χώρου

Γεια σας Πειρατές: Ας οργανώσουμε ένα πραγματικό κυνήγι θησαυρού! Όση περισσότερη φαντασία και δημιουργικότητα προσθέσετε, τόσο πιο διασκεδαστικό θα είναι για τους πειρατές που θα πάρουν μέρος.

  • Κλασικό κυνήγι θησαυρού

Εάν προτιμάτε την πλήρης εκδοχή, μπορείτε να οργανώσετε ένα κυνήγι θησαυρού όπως αυτό των κλασικών πειρατών. Μπορείτε να γράψετε και τοποθετήσετε ένα μήνυμα σε ένα μπουκάλι, και να το αφήσετε να επιπλέει στην μπανιέρα ή στον νεροχύτη για να το βρουν τα παιδιά! Αυτό το μπουκάλι περιλαμβάνει ένα γράμμα και έναν χάρτη θησαυρού με πολλά διαφορετικά στοιχεία και σημάδια. Από εκεί, τα παιδιά μπορούν να ξεκινήσουν την περιπέτεια τους, να εξερευνήσουν το σπίτι και να ψάξουν για στοιχεία. Ετοιμάστε διάφορες κρυψώνες και αποστολές που πρέπει να ολοκληρώσουν για να πλησιάσουν τον θησαυρό.

  • Κυνήγι θησαυρού με εικόνες

Μια ελαφρώς πιο εύκολη εκδοχή είναι το κυνήγι θησαυρού με εικόνες, όπου κρύβετε μικρές εικόνες σε διάφορα σημεία τους σπιτιού. Τα παιδιά θα λάβουν το πρώτο τους σημείωμα ή σκίτσο που φανερώνει ένα μέρος ή αντικείμενο μέσα στο σπίτι· για παράδειγμα, το ψυγείο ή τον καναπέ. Στον καναπέ υπάρχει ένα καινούριο στοιχείο που επιδεικνύει μια καινούρια κρυψώνα· μέχρι να φτάσουν στον πραγματικό θησαυρό! Αυτό το παιχνίδι μπορεί να είναι εν μέρη έτοιμο εκ των προτέρων· όλα τα σημειώματα και στοιχεία μπορούν να είναι προκαταβολικά έτοιμα έτσι ώστε να μπορείτε να τα κρύψετε και να ετοιμάσετε το κυνήγι θησαυρού πιο γρήγορα!

Παιχνίδια για πάρτι ή επιτραπέζια

Στον σημερινό κόσμο, όπου οι οθόνες καταναλώνουν ένα μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητας μας, τα κλασικά επιτραπέζια παιχνίδια εξαφανίζονται από το παρασκήνιο. Ξεσκονίστε τα παλιά παιχνίδια και βρείτε αυτά που ταιριάζουν στην ηλικία των παιδιών σας. Πάρτε τον χρόνο σας και παίξτε έναν μεγάλο γύρο από τα αγαπημένα σας παιχνίδια. Μερικά κλασικά παιχνίδια είναι Μονόπολη, Scrabble ή Κατάν.
Εάν δεν έχετε διασκεδαστικά παιχνίδια για πάρτι στο σπίτι σας, υπάρχουν αρκετά παιχνίδια που μπορείτε να οργανώσετε μόνοι σας. Για παράδειγμα, παντομίμα, ζωγραφική, παιχνίδια που μαντεύετε, είναι μερικά παιχνίδια που μπορείτε να οργανώσετε από μόνοι σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γράψετε μερικές λέξεις (ή να σχεδιάστε, αναλόγως την ηλικία των παιδιών) για να παρουσιάσετε, σχεδιάσετε, ή εξηγήσετε.
Ένα πολύ αστείο παιχνίδι είναι το “Ποιος είμαι;”: σε αυτό γράφετε τα ονόματα μερικών διασημοτήτων, γνωστών χαρακτήρων σειρών, ή ακόμα και μερικά μέλη οικογενείας σε μικρά χαρτάκια που μπορείτε να κολλήσετε στο μέτωπο των άλλων παικτών. Μετά όλοι με τη σειρά τους κάνουν ερωτήσεις τύπου “ναι” ή “όχι” και προσπαθούν να βρουν ποιος είναι. Είμαι γυναίκα; Ζω στις ΗΠΑ; Είμαι ένα πραγματικό πρόσωπο; Αυτές και άλλες πολλές ερωτήσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε ποιος είστε και να νικήσετε!

Φτιάξτε ένα κάστρο με μαξιλάρια

Χρησιμοποιήστε καρέκλες, καναπέδες, μαξιλάρια και κουβέρτες για να χτίσετε το μεγαλύτερο και πιο τέλειο κάστρο όλων των εποχών! Αυτό το κάστρο μαξιλαριών είναι σίγουρα άνετο για να διαβάσετε μέσα σε αυτό ή να ζωγραφίσετε, αλλά η φαντασία δεν έχει όρια και τα παιδιά μπορούν να κάνουν πραγματικότητα ό,τι επιθυμούν για το κάστρο τους. Έχετε ένα μαγαζί, ένα σχολείο, ή ίσως ένα πραγματικό κάστρο με πρίγκιπες και πριγκίπισσες; Χτίστε το δικό σας μικρόκοσμο στο σαλόνι σας!
Εάν έχετε αρκετά παιδάκι, μπορείτε να αφήσετε το κάθε παιδάκι να φτιάξει το δικό του κάστρο. Έπειτα, τα παιδιά θα έχουν το δικό τους σπίτι και μπορούν να παίξουν διάφορα παιχνίδια: να γνωρίσουν τον χαρακτήρα που υποδύεται ο άλλος, να ψωνίσουν από το μαγαζί του άλλου, ή να αφήσουν ένα γράμμα στο γραμματοκιβώτιο του άλλου.

Μεταμφιέσεις

Ψάξτε στο κουτί με τα κουστούμια ή ακόμα και στα παλιά σας ρούχα και η μεταμφίεση ξεκινά! Εδώ, φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι έχετε και να συνδυάσετε ρούχα ή να αφήσετε τη δημιουργικότητα σας και να φτιάξετε τα δικά σας τρελά κουστούμια. Εάν κάποιος στην οικογένεια ζωγραφίζει καλά ή μπορεί να βάψει κάποιον με μακιγιάζ μπορείτε να βάλετε ακόμα και μακιγιάζ στα πρόσωπα όλων και να ταιριάζουν με τα κουστούμια σας. Με την βοήθεια μερικών αντικειμένων, μπορείτε να φτιάξετε αυτιά γάτα, μια ουρά ή μια προβοσκίδα ελέφαντα. Είναι επίσης διασκεδαστικό να υποδυθείτε ανθρώπους που γνωρίζετε ή το αγαπημένο σας ζώο.
Επιπλέον, μπορείτε να υποδυθείτε διαφορετικά επαγγέλματα και να παίξετε ένα παιχνίδι ρόλων. Για παράδειγμα, ένα άτομο μπορεί να ντυθεί ως ένας αστυνομικός και ένας άλλος ως ένας κλέφτης, και έπειτα να κυνηγάτε ο ένας τον άλλον μέσα στο σπίτι.

Νύχτα κινηματογράφου (ή μέρα)!

Όλα τα παιδιά αγαπούν μια φοβερή νύχτα ταινίας! Και όσο περισσότερη φαντασία και δημιουργικότητα βάλετε, τόσο πιο διασκεδαστικό θα κάνετε ολόκληρο το απόγευμα. Ξεκινήστε επιλέγοντας μια ταινία (πιθανότατα η μεγαλύτερη πρόκληση) και επιλέξτε έναν πωλητή εισιτηρίων. Θα φτιάξει τα εισιτήρια, τις θέσεις του κινηματογράφου και θα αναλάβει την ενημέρωση. Κάποιος άλλος μπορεί να είναι υπεύθυνος του κυλικείου όπου μπορείτε να αγοράσετε ποπ κορν και ποτά και η βραδιά ταινίας μπορεί να ξεκινήσει.
Κάντε την βραδιά ταινία λίγο πιο εκπαιδευτική, μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις για την ταινία, να συζητήσετε την ταινία, και να ζητήσετε από τα παιδιά να την βαθμολογήσουν. Παρακολουθήστε διάφορα πράγματα που θα συμβούν κατά τη διάρκεια της ταινίας για να δείτε τι θα θυμούνται τα παιδιά αλλά και το ποσοστό κατανόησης τους.


*Εάν καλομαθαίνετε τα παιδιά σας με αυτά τα παιχνίδια και δραστηριότητες όταν ο καιρός δεν είναι καλός δε θα μπορούν να περιμένουν για την επόμενη βροχερή ημέρα. Αλλά εάν το καιρός είναι καλύτερος, μπορείτε επίσης να βρείτε τις 4 καλύτερες δραστηριότητες για έξω εδώ.

Γίνετε μέλος της Κοινότητας Φύλαξης Παιδιών!

Εγγραφείτε δωρεάν