Διαφορετικά είδη babysitter

Διαφορετικά είδη babysitter

Από το Babysits
ανάγνωση 7 λεπτών

Ψάχνετε για babysitter ή για μια δουλειά μερικής απασχόλησης ως babysitter; Τότε ίσως να είναι καλό να σκεφτείτε πότε χρειάζεστε babysitter ή πότε είστε διαθέσιμη να εργαστείτε ως μια. Ονομαστικά, υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη babysitter, αναλόγως με το πότε προτιμούν ή είναι διαθέσιμες να δουλέψουν αλλά και άλλα κριτήρια. Μαζέψαμε λοιπόν τα πιο κοινά είδη και τα εξηγούμε παρακάτω.

10 types of babysitters

Η εξ αποστάσεως babysitter

Μπορεί να αναρωτηθείτε τι ακριβώς είναι η εξ αποστάσεως babysitter. Είναι ένας καινούριος τρόπος φροντίδας παιδιών ο οποίος δημιουργήθηκε χάρη στη μοντέρνας τεχνολογίας. Η εξ αποστάσεως ή virtual φροντίδα παιδιών μπορεί να φανεί χρήσιμη καθώς μπορεί μια babysitter μπορεί έτσι να διασκεδάσει, φροντίσει, ή απασχολήσει εξ αποστάσεως ένα παιδί, με τη χρήση μια εφαρμογής βιντεοκλήσεων όπως το Skype ή το Facetime. Πολλοί γονείς πλέον δουλεύουν από το σπίτι και φυσικά χρειάζονται ησυχία για να ολοκληρώσουν τα ημερήσια καθήκοντα της δουλειάς τους. Εκεί είναι που μια εξ αποστάσεως babysitter μπορεί να φανεί χρήσιμη. Είτε χρειάζεστε μια εξ αποστάσεως babysitter για τα μαθήματα του σχολείου, να μάθει στα παιδιά σας μια ξένη γλώσσα, ή απλά να τα απασχολήσει, σας διαβεβαιώνουμε ότι θα βρείτε την κατάλληλη μέσω του Babysits. Ωστόσο, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι η εξ αποστάσεως φροντίδα των παιδιών είναι αρκετά διαφορετική από τα άλλα είδη φροντίδας. Η εξ αποστάσεως φροντίδα απαιτεί ο γονέας να είναι πάντα κοντά και να μην χρειαστεί να αφήσει μόνο του το παιδί καθ’ όλη τη διάρκεια του ραντεβού.

Η περιστασιακή babysitter ή babysitter που εφημερεύει

Οι πιο κοινή babysitter είναι η περιστασιακή babysitter ή babysitter που εφημερεύει. Οι γονείς που χρειάζονται μια babysitter σύμφωνα με ένα πιο ακανόνιστο πρόγραμμα προσλαμβάνουν μια babysitter που είναι πιο ευέλικτη και μπορεί να δουλέψει σύμφωνα από το φορτωμένο πρόγραμμα των γονέων. Οι περιστάσεις που χρειάζονται οι γονείς την babysitter δεν είναι προγραμματισμένες όπως υπερωρίες στη δουλειά ή ένα ξαφνικό βραδινό ραντεβού. Αυτό το είδος babysitter δεν δουλεύουν συγκεκριμένες μέρες σε εβδομαδιαία βάση, ωστόσο, είναι πρόθυμες να δεχτούν ένα ραντεβού κάθε εβδομάδα ανάλογα τις ανάγκες των γονιών. Για τις babysitter που θέλουν να εργαστούν με μερική απασχόληση, τα ευέλικτα ραντεβού είναι ιδανικά! Με αυτόν τον τρόπο μπορούν, για παράδειγμα, να προγραμματίσουν να δουλέψουν μερικές έξτρα όταν έχουν χρόνο, παράλληλα με τις σπουδές ή άλλες υποχρεώσεις τους.

Η “μόνιμη” babysitter

Άλλο ένα περιζήτητο είδος babysitter είναι η “μόνιμη” babysitter. Η μόνιμη babysitter είναι η babysitter που φροντίζει τα παιδιά κάθε εβδομάδα ή μήνα, την ίδια μέρα και περίπου την ίδια ώρα. Μπορεί, για παράδειγμα, να είναι όταν ο γονέας έχει ένα βραδινό ραντεβού, ή χρειάζεται να δουλέψει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό το είδος η babysitter μπορεί να δουλεύει με πλήρη απασχόληση, δουλεύοντας τακτικά ωράρια για να καλύψει τις ώρες εργασίας του γονέα, ή μπορεί να είναι μια περιστασιακή babysitter που δουλεύει σταθερά παρόμοιες ώρες.

Babysitter για μετά το σχολείο

Πολλοί γονείς δουλεύουν με πλήρες ωράριο, 9-5, αλλά τα παιδιά τους σχολάνε από το σχολείο τους νωρίτερα. Σε αυτήν την περίπτωση, η babysitter για μετά το σχολείο θα πάει να πάρει τα παιδιά από το σχολείο, θα πάει μαζί τους στο σπίτι και θα φροντίσει τα παιδιά μέχρι να γυρίσουν οι γονείς από την δουλειά τους. Η babysitter για μετά το σχολείο μπορεί να συνεχίσει να φροντίζει τα παιδιά ως απογευματινή babysitter, αναλόγως τη δουλειά των γονέων και εάν δουλεύουν με μη σταθερό ωράριο.

Απογευματινή babysitter

Η απογευματινή babysitter φροντίζει τα παιδιά τα απογεύματα -αρκετά ξεκάθαρο- δουλεύοντας σε γενικές γραμμές από τις 6 το απόγευμα έως ότου επιστρέψουν οι γονείς. Είναι πιθανό οι γονείς να ζητήσουν από την babysitter, εάν μπορεί και θέλει, να μαγειρέψει για τα παιδιά, να τα ετοιμάζει και να τα βάλει για ύπνο. Αυτή μπορεί να είναι μια πολύτιμη babysitter για γονείς που χρειάζεται να δουλέψουν μέχρι αργά το απόγευμα ή ακόμα και για αυτούς που θέλουν λίγο να βγουν έξω, να δουν τους φίλους τους ή να βγουν για ένα ραντεβού. Η φροντίδα τω παιδιών κατά τις απογευματινές ώρες αποτελεί μια αξιόλογη επιλογή για τις babysitter που έχουν άλλες υποχρεώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Βραδινή babysitter

Η βραδινή babysitter είναι ένα νέο φαινόμενο, ωστόσο, όλο και περισσότεροι γονείς αρχίζουν περιστασιακά να την επιλέγουν. Ειδικότερα οι γονείς με νεογέννητα μωράκια δεν κοιμούνται αρκετά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μερικές φορές κοιμούνται τόσο λίγο που πραγματικά χρειάζονται να κοιμηθούνε ένα βράδυ. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι βραδινές babysitters μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμες. Όσο ο γονέας κοιμάται η babysitter μένει στο σπίτι. Στην περίπτωση που ξυπνήσει το μωρό, ο γονέας δεν χρειάζεται να σηκωθεί από το κρεβάτι του καθώς είναι η babysitter εκεί να φροντίσει το μωρό κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ωστόσο, στην περίπτωση της βραδινής babysitter είναι αναγκαίο πως και οι δύο πλευρές νιώθουν άνετα και ασφαλής, καθώς είναι μια πιο υπεύθυνη θέση από αυτές άλλων babysitter. Αυτό το είδος babysitter μπορεί να περιλαμβάνει και τις “babysitter που διανυκτερεύουν”, όπου είναι όταν η babysitter μένει στο σπίτι των γονιών και προσέχει το παιδί κατά τη διάρκεια της νύχτας, ή μπορεί να περιλαμβάνει να φροντίζει το παιδί αργά το απόγευμα ή τη νύχτα, για παράδειγμα, για μια ταινία που τελειώνει αργά το βράδυ. Για αυτό και καλό είναι πάντα πριν φτάσετε να έχετε ρωτήσει τους γονείς εάν χρειάζονται βοήθεια κατά τη διάρκεια της νύχτας καθώς είναι σημαντικό να έχετε πάρει μαζί σας πιτζάμες και μια αλλαξιά ρούχα.

Η babysitter για τις καθημερινές και η babysitter για το Σαββατοκύριακο

Μια babysitter για τις καθημερινές φροντίζει τα παιδιά τις καθημερινές, δηλαδή Δευτέρα με Παρασκευή. Γενικότερα αυτό το είδος babysitter δεν είναι διαθέσιμη τα σαββατοκύριακα. Γονείς που χρειάζονται βοήθεια μόνο στις καθημερινές, για παράδειγμα όσο δουλεύουν, μπορούν να προσλάβουν μια babysitter για τις καθημερινές. Η babysitter για το σαββατοκύριακο δουλεύει το αντίθετο πρόγραμμα μιας babysitter για τις καθημερινές, δουλεύοντας μόνο τα σαββατοκύριακα. Μπορεί να είναι το πρωί ή το απόγευμα. Η babysitter για τα σαββατοκύριακο είναι συνήθως διαθέσιμη τα Σάββατα και τις Κυριακές.

Babysitter για γάμο

Πολλά ζευγάρια προβληματίζονται για να αποφασίσουν εάν θα προσκαλέσουν παιδιά στον γάμο τους. Τα παιδιά είναι πολύ διασκεδαστικά και μπορούν να κάνουν έναν γάμο ακόμα πιο τέλειο, αλλά επίσης κανένας δε θέλει να διακοπεί ένας γάμος από το κλάμα ενός μωρού. Αυτός είναι ο λόγος γιατί πολλού γονείς προσλαμβάνουν μια babysitter για τον γάμο τους. Η babysitter μπορεί να προσέξει το παιδί κατά την διάρκεια της τελετής, να παίξει παιχνίδια μαζί του αλλά και πολλά άλλα. Με αυτόν τον τρόπο, το ζευγάρι και οι καλεσμένοι τους μπορούν να απολαύσουν την τελετή και να μην ανησυχούν εάν το παιδί είναι καλά.

Babysitter για παιδικό πάρτι

Η babysitter για πάρτι είναι πιο συνηθισμένη από ότι νομίζετε. Όταν οι γονείς οργανώνουν ένα παιδικό πάρτι με καλεσμένους όλους τους συμμαθητές του παιδιού τους, μπορεί να κυριαρχήσει χαμός αρκετά γρήγορα. Πολλοί γονείς βρίσκουν καλή την ιδέα να έχουν κάποιον να επιβλέπει τα παιδιά ενώ παίζουν καθώς οι ίδιοι είναι απασχολημένοι να ετοιμάζουν το επόμενο παιχνίδι ή τα σνακ για τα παιδιά.

Καλοκαιρινή babysitter

Η καλοκαιρινή babysitter είναι μια babysitter που γενικότερα δουλεύει μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους – για παράδειγμα, μπορεί να είναι κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών της babysitter. Είναι μια καλή ευκαιρία εργασίας μερικής απασχόλησης για μαθητές λυκείου ή φοιτητές και η βοήθεια πολύτιμη για τους γονείς που δουλεύουν και δεν μπορούν να φροντίσουν τα παιδιά τους κατά τις ώρες της εργασίας τους. Έτσι και οι καλοκαιρινές babysitter γίνονται όλο και πιο περιζήτητες.


Αυτά είναι τα πιο κοινά είδη babysitter! Ανεξαρτήτως από το εάν ψάχνετε δουλειά ως ένα από τα παραπάνω είδος babysitter ή ψάχνετε για ένα συγκεκριμένο είδος babysitter, στο Babysits, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε ένα προφίλ και να βρείτε ακριβώς αυτό που χρειάζεστε!

Ψάχνετε δουλειά ως babysitter; Χρησιμοποιήστε το Babysits για να βρείτε δουλειές για nanny (νταντά) και babysitter κοντά σας!

Γίνετε μέλος της Κοινότητας Φύλαξης Παιδιών!

Εγγραφείτε δωρεάν