Συνταγή με Θρεπτικές Τηγανίτες για Παιδιά

Συνταγή με Θρεπτικές Τηγανίτες για Παιδιά

Από το Babysits
ανάγνωση 3 λεπτών

Όλοι αγαπάνε τις τηγανίτες, ή αλλιώς τα πανκέικς, για αυτό και αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε αυτή τη πεντανόστιμη (και θρεπτική) συνταγή για να απολαύσετε με τα παιδιά σας. Τα πανκέικς είναι πάντα μια διασκεδαστική και εύκολη συνταγή για να φτιάξετε για μια ειδική περίσταση (ή απλά ένα Κυριακάτικο πρωινό), αλλά δε θα ήταν τέλειο εάν μπορούσαμε να προσθέσουμε σε αυτές περισσότερα θρεπτικά συστατικά για τα παιδάκια μας που βρίσκονται στην ανάπτυξη; Αυτές οι ολικής άλεσης τηγανίτες δεν είναι μόνο πεντανόστιμες αλλά αποτελούν μια θρεπτική εναλλακτική στις παραδοσιακές τηγανίτες. Και πιστέψτε μας, τα παιδιά θα τις λατρέψουν!

Διασκεδάστε κατά την εκτέλεση τους

Αυτά τα θρεπτικά πανκέικς είναι φανταστικά ακόμη και σκέτα αλλά αποφασίσαμε να τα κάνουμε ακόμα καλύτερα σχηματίζοντας ζωάκια που τα παιδιά σας θα λατρέψουν. Δημιουργήσαμε πέντε σχέδια αλλά οι δυνατότητες είναι ατελείωτες για αυτό αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη. Τα παιδιά συνήθως αγαπούν να βοηθούν στην κουζίνα για αυτό και αυτή είναι η τέλεια ευκαιρία να εμπλακούν. Προτείνουμε να τους δώσετε μερικά υλικά της επιλογής σας για να τις διακοσμήσουν και να δημιουργήσουν τα δικά τους σχέδια. Για να προσθέσουμε όμορφες λεπτομέρειες και να κάνουμε τα ζωάκια μας να ζωντανέψουν προσθέσαμε στις τηγανίτες μας κομματάκια μπανάνας, κομμένα σταφύλια και φράουλες.

Cat shaped pancake for kids

Μια θρεπτική εναλλακτική

Όταν μαγειρεύουμε για τα παιδάκια μας η υγεία και η ευημερία τους αποτελούν προτεραιότητα μας. Έτσι, για αυτήν τη συνταγή, θελήσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό και να φτιάξουμε μια μοναδική και θρεπτική εναλλακτική στις γνωστές σε όλους μας πεντανόστιμες τηγανίτες. Για να το κάνουμε αυτό, επιλέξαμε αλεύρι ολικής άλεσης. Υπάρχουν πολλές επιλογές γάλακτος, εμείς επιλέξαμε γάλα αμυγδάλου χωρίς πρόσθεση ζάχαρη και έπειτα προσθέσαμε μέλι για να τις κάνουμε γλυκιές.

Fun Pancakes for Kids

Η Συνταγή

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Μερίδες: 8 μεσαίες τηγανίτες
Κατηγορία: Πρωινό
Μέθοδος: Μάτια κουζίνας
Κουζίνα: Αμερικάνικη

Συστατικά

  • ½ κούπα γάλα αμυγδάλου (χωρίς πρόσθετη ζάχαρη)
  • 1 αυγό
  • 1 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. μέλι
  • Τις αγαπημένες σας γαρνιτούρες (προτείνουμε φρέσκα φρούτα, φυστικοβούτυρο ,γιαούρτι και μέλι)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε όλα τα στερεά υλικά, ανακατέψτε τα και αφήστε το μπολ στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε όλα τα υγρά υλικά. Ανακατέψτε τα υγρά με τα στερεά υλικά.

  2. Ρίξτε λίγη ποσότητα του μίγματος σε ένα καυτό τηγάνι και αναποδογυρίστε την τηγανίτα όταν γίνει λίγο καφέ. Φυσικά, η ποσότητα του μίγματος που θα προσθέσετε θα καθορίσει και το σχέδιο της τηγανίτας που θα φτιάξετε. Για τις τηγανίτες κάμπια, χρησιμοποιήσαμε λίγη ποσότητα του μίγματος για κάθε τηγανίτα έτσι ώστε να βγουν μικρές.

  3. Διακοσμήστε τις τηγανίτες σας με τα αγαπημένες σας υλικά. Αυτό είναι το διασκεδαστικό σημείο! Προτείνουμε να δώσετε μερικές επιλογές στα παιδιά για να πειραματιστούν και να φτιάξουν τα δικά τους ζωάκια.

Easy Pancakes for Kids


Θα χαρούμε να δούμε τα δικά σας ζωάκια! Δοκιμάστε τη συνταγή με τα παιδιά σας στο σπίτι και κάντε μας tag στο @babysits στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Γίνετε μέλος της Κοινότητας Φύλαξης Παιδιών!

Εγγραφείτε δωρεάν