DIY Δώρα για τον Άγιο Βαλεντίνο

DIY Δώρα για τον Άγιο Βαλεντίνο

Από το Babysits
ανάγνωση 8 λεπτών

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια κλασική ημέρα αγάπης που μας υπενθυμίζει να μοιραζόμαστε και να δείχνουμε την αγάπη μας με τους γονείς, τα παιδιά, τον σύντροφο, τους δασκάλους, ή ακόμα και τη babysitter. Αντί να αγοράσετε ακριβά δώρα, πως θα σας φαινόταν να τα φτιάξετε εσείς; Είμαστε εδώ για να σας δείξουμε μερικές ωραίες και αυθεντικές ιδέες για χειροτεχνίες που μπορείτε να μοιραστείτε με τους ανθρώπους που νοιάζεστε περισσότερο. Η αγάπη βρίσκεται παντού!

Σκέφτηκες ποτέ να στείλεις ένα μήνυμα στους αγαπημένους σου για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου; Πιστεύουμε πως μερικές φορές ένα μήνυμα είναι πιο σημαντικό από ένα δώρο επειδή:

  • Κάνει την σχέση πιο δυνατή (μεταξύ συντρόφων, αδερφών, φίλων κ.α.)
  • Μεταφέρει θετική ενέργεια
  • Είναι αυθεντικό και μοναδικό
  • Σου δίνει κίνητρα!

Ορίστε μερικοί αυθεντικοί τρόποι για να στείλεις το μήνυμα σου!

Κάρτα Αγίου Βαλεντίνου Πασχαλίτσα

Το να αγοράσεις μια κάρτα Αγίου Βαλεντίνου για τους αγαπημένους σου είναι μια υπέροχη ιδέα, αλλά μπορείς να την κάνεις πιο ιδιαίτερη φτιάχνοντας την εσύ και γράφοντας ένα γλυκό, γλυκό μήνυμα στο εσωτερικό της!

Τι σημαίνει και τι συμβολίζει μια πασχαλίτσα;

Φέτος, επιλέξαμε για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου να φτιάξουμε μια κάρτα με μια γλυκιά πασχαλίτσα. Αλλά γιατί; Η πασχαλίτσα έχει πολύ όμορφη σημασία σε πολλά κράτη. Γενικότερα, η πασχαλίτσα συμβολίζει την τύχη και είναι σύμβολο ενάντια στη βία. Ωστόσο, σε πολλές χώρες, η πασχαλίτσα σημαίνει μια ευκαιρία να βρεις αγάπη. Το πλήθος από τις κηλίδες της πασχαλίτσας συμβολίζουν τον αριθμός των ημερών ή εβδομάδων που χρειάζεται να περιμένεις για να βρεις την αληθινή αγάπη. Πόσο ρομαντικό!

Τι θα χρειαστείς για να φτιάξεις μια DIY κάρτα πασχαλίτσα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου:

  • Κόκκινο, μαύρο και λευκό χαρτί
  • Μαύρο μαρκαδόρο ή στυλό
  • Ψαλίδι
  • Κόλλα
  • Συρραπτικό
  • Μολύβι

Και ας ξεκινήσουμε! Φτιάχνοντας την κάρτα πασχαλίτσα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Βήμα 1: Σχεδίασε με ένα μολύβι το σώμα της πασχαλίτσας στο μαύρο χαρτί και έπειτα κόψτο.

ladybug valentines day card

Βήμα 2: Σχεδίασε με ένα μολύβι έναν κύκλο στο κόκκινο χαρτί και έπειτα κόψτον. Ο κύκλο πρέπει να είναι ελαφρώς μεγαλύτερος από το σώμα της πασχαλίτσας.

Βήμα 3: Κόψε τον κόκκινο κύκλο στη μέση. Αυτά θα είναι τα φτερά της πασχαλίτσας.

ladybug valentines day card

Βήμα 4: Σχεδίασε 10 καρδιές στο μαύρο χαρτί και μετά κόψτες.

Βήμα 5: Κόλλησε τις καρδούλες στα φτερά της πασχαλίτσας.

ladybug valentines day card

Βήμα 6: Έπειτα σχεδίασε έναν κύκλο στο λευκό χαρτί. Βεβαιώσου πως ο λευκός κύκλος είναι ελαφρώς μικρότερος από το σώμα της πασχαλίτσας.

Βήμα 7: Τώρα ήρθε επιτέλους η ώρα να γράψεις κάτι γλυκό για τον άνθρωπο που αγαπάς τόσο πολύ. Πάρε τον μαύρο μαρκαδόρο ή στυλό και γράψε το μήνυμα σου. Δε χρειάζεται να είναι μεγάλο, αλλά το να εκφράσεις την εκτίμηση σου στο πρόσωπο του θα τον κάνει σίγουρα χαρούμενο!

valentines day card

Βήμα 8: Κόλλησε το λευκό χαρτί με το μήνυμα σου στο σώμα της πασχαλίτσας.

Βήμα 9: Με το συρραπτικό ένωσε τα δύο φτερά στο σώμα της πασχαλίτσας, κάτω από το κεφάλι της. Βεβαιώσου πως τα φτερά είναι ελαφρώς ανοιχτά έτσι ώστε το μήνυμα σου να μπορεί να διαβαστεί.

ladybug valentines day card

Και voilà έχεις τη δική σου χειροποίητη κάρτα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου! Τώρα είναι η ώρα να την δώσεις στον αγαπημένο σου!


Κουτί σε σχήμα καρδιάς

Πως θα σου φαινόταν ένα κουτί που μπορεί να χωρέσει όλη σου την αγάπη; Είμαστε σίγουροι ότι θα έπιανε πολύ χώρο… Αλλά μπορούμε να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε κάτι μικρότερο που αντιπροσωπεύει τον χώρο που κρατάς όλα σου τα συναισθήματα!

Είναι πολύ εύκολο να το κάνεις. Ξεκίνησε με ένα τετράγωνο κομμάτι χαρτί και ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες:

valentines day card

Μερικές φορές τα απλά πράγματα στη ζωή είναι και τα πιο όμορφα. Δε συμφωνείς;
Επιλέξαμε ροζ και κόκκινο χαρτί, αλλά μπορείς να επιλέξεις ό,τι χρώμα επιθυμείς.

Τέλος για να το κάνεις πιο προσωπικό, μπορείς να συμπεριλάβεις ένα μήνυμα για να εκφράσεις την εκτίμηση σου προς αυτό το άτομο. Μπορείς να εκτυπώσεις και να χρησιμοποιήσεις την δωρεάν κάρτα μας με τη μασκότ του Babysits για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου:

free printable Valentines day card

free printable Valentines day cards
Οι γονείς που σχεδιάζουν να βρουν μια babysitter για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και να βγούνε με τον σύντροφο ή τους φίλους σας, είναι ωραία ιδέα να φέρουν την κάρτα ως δώρο.

Αλλά θυμήσου, μπορείς να δώσετε αυτήν την κάρτα σε οποιονδήποτε σε κάνει να νιώσεις σημαντικός στη ζωή του και ότι σε εκτιμά. Εάν για παράδειγμα πάντα πηγαίνεις στο ίδιο μαγαζί για καφέ, αυτή είναι η τέλεια στιγμή να ευχαριστήσεις προσωπικά τους ανθρώπους που δουλεύουν εκεί. Ή ίσως έχεις πολύ καλή σχέση με έναν συνάδερφο στη δουλειά; Δώστου μια ευχαριστήρια κάρτα για να του θυμίσεις ότι είσαι ευγνώμων για τον χρόνο που περνάτε μαζί. Επίσης μπορεί να είναι μια ωραία ιδέα για την babysitter που όλον αυτόν τον καιρό προσέχει τα παιδιά σας.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στη ζωή σου για να είσαι ευγνώμον!


DIY πορτογαλική κάρτα Lenço dos Namorados

Μερικές φορές ίσως να είναι λίγο δύσκολο να κάνουμε την αρχή και να πούμε σε έναν φίλο, μέλος της οικογένειας μας, δάσκαλο ή ακόμη και την babysitter ότι τους εκτιμούμε και είναι πολύ σημαντικοί στη ζωή μας. Εάν χρειάζεσαι λίγο κουράγιο ή έμπνευση, έχουμε την τέλεια κάρτα για εσένα!

Η παράδοση της Πορτογαλίας Lenço dos Namorados

Λέγεται ότι η ”Lenço dos Namorados” (Μαντήλια του Αγαπημένου) παράδοση ξεκίνησε τον 17ο ή 18ο αιώνα, όταν ήταν σύνηθες οι γυναίκες να κεντάνε ως χόμπι. Στην περιοχή Minho, στα βορειοδυτικά της Πορτογαλία, τα κορίτσια που ήταν σε ηλικία γάμου θα κεντούσαν με χρωματιστές κλωστές λευκά μαντήλια με θέμα την αγάπη, όπως καρδιές, λουλούδια και πουλιά. Θα κεντούσαν επίσης μηνύματα αγάπης ή στοίχους που συχνά θα ήταν ανορθόγραφα καθώς δεν ήξεραν να διαβάζουν.

traditional portuguese handkerchief

Προσέφεραν αυτά τα μαντήλια στα αγόρια που ήθελαν να παντρευτούν ως σύμβολο πως ενδιαφέρονται. Εάν το δεχόταν, το ζευγάρι θα ξεκινούσε επίσημα τη σχέση του και το αγόρι θα φορούσε το μαντίλι στην τσέπη από το καλύτερο του σακάκι, γύρω από το λαιμό του ή το καπέλο του. Αυτό σήμαινε ότι έχει λογοδοθεί και σύντομα θα παντρευτεί, όπως και ένα δαχτυλίδι! Στις μέρες μας, αυτά τα μαντίλια φτιάχνονται ακόμη στην Πορτογαλία και είναι ένας όμορφος τρόπος να πεις σε κάποιον ότι τον έχεις μέσα στην καρδιά σου.

Τι θα χρειαστείς για να φτιάξεις μια Πορτογαλική DIY κάρτα Lenço dos Namorados:

  • Λευκό χαρτί
  • Κόκκινο χαρτόνι κανσόν
  • Πολύχρωμους μαρκαδόρους ή στυλό
  • Ψαλίδι Ζιγκ Ζαγκ
  • Κόλλα
  • Αυτοκόλλητα με θέμα την αγάπη
  • Ένα μολύβι

Φτιάξε τη δική σου Lenço dos Namorados



Βήμα 1: Στο λευκό χαρτί μέτρησε και σχεδίασε ένα τετράγωνο και έπειτα κόψτο με το ζιγκ ζαγκ ψαλίδι.

DIY handkerchief valentine's day card


Βήμα 2: Στο κόκκινο χαρτόνι κανσόν, κόψε ένα λιγάκι μεγαλύτερο τετράγωνο (περίπου 1 εκ μεγαλύτερο) με ένα ψαλίδι.


DIY handkerchief valentine's day card


Βήμα 3: Κόλλησε τα δυο κομμάτια χαρτί, το λευκό πάνω στο κόκκινο.


DIY handkerchief valentine's day card


Βήμα 4: Τώρα ήρθε η ώρα να την διακοσμήσεις! Χρησιμοποίησε, εάν έχεις, αυτοκόλλητα καρδούλες ή μπορείς πολύ απλά να ζωγραφίσεις καρδούλες ή λουλουδάκια.

DIY handkerchief valentine's day card


Βήμα 5: Όταν την ολοκληρώσεις, μπορείς να γράψεις ένα γλυκό μήνυμα για αυτόν που θα δώσεις την κάρτα! Δεν χρειάζεται να είναι μεγάλο και μην ανησυχείς εάν δεν γράψεις κάτι σωστά… έτσι το έκαναν ούτως ή άλλως!


DIY handkerchief valentine's day card


Η Πορτογαλική σου Lenço dos Namorados κάρτα είναι έτοιμη! Η δική μας κάρτα λέει “Δέξου αυτό το μικρό μαντίλι με αγάπη και τρυφερότητα”. Μην φοβάσαι να κάνεις το πρώτο βήμα για να δείξεις στον άλλον πως νιώθεις. Δε θα το μετανιώσεις!


Μικρές ιδές να κάνεις τους ανθρώπους σου χαρούμενους! Δες πως μοιράζεται το Babysits την αγάπη του!

Μερικές φορές ένα ευγενικό μήνυμα μπορεί να είναι το καλύτερο δώρο για να δείξεις πόσο πολύ νοιάζεσαι για κάποιον. Ειδικότερα εάν συμπεριλάβεις ένα μήνυμα που δείχνεις πόσο πολύ τον εκτιμάς. Δε χρειάζεται να είναι μεγάλο, αλλά είναι μια καλή ιδέα να είναι όσο προσωπικό γίνεται. Μπορείς να κάνεις τον άλλον χαρούμενο και να νιώσει ότι τον εκτιμούν!

Χαρούμενη Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!

Γίνετε μέλος της Κοινότητας Φύλαξης Παιδιών!

Εγγραφείτε δωρεάν